Flicktrupp
Header n sets sk

Väster mini Cup 2014

Näset Röd bestod av Matilda, Ronia, Elsa, Elin, Louise, Klara Emma E och inlånade från F04 Freja och Amanda

Bäst var avspelet i första matchen där vi passade bollen 7 gånger inom laget innan motståndarna fick känna på den.

4 matcher med förlust i alla, dock med bra spel och insläppta skitmål.

Gruppspel

NSK -Torslanda 1-2
NSK -Väster 1-2 Louise första mål.
NSK -Älvsborg 1-3

Match om 7e plats
NSK -Älvsborg 2 1-2  Hilma stänkte upp en i krysset.
Förutom Matilda var Elsa, Ronia, Hilma Elin målvakter.

Näset Svart bestod av Jossan Vera Judith, Emmelie, Felicia, Ebba, Emma C och inlånade var Ellen och Mimmi från F04.

Match 1 Väster - Näset 6-4 (3-1)
Började sömnigt. Väster spelade aggressivare än vi. Emelie slog en hörna som gick via en Västerförsvarare i mål - vi kan alltså också få "skitmål med oss om vi forcerar ända in i mål. Vi talade om det i paus och fick mycket bättre aggressivitet i andra halvlek. Flera tjejer vågade mer och Felicia fick på ett långskott tack vare detta som satt i krysset. Även Jossan och Emelie satte skott från långt håll. Vi var nära att gå ifatt och hade 4-3 men då forcerade Väster in 5-3.  6-4 som slutresultat.

Match 2 Torslanda - Näset 1-5 (0-3)
Aggressivitet från början. Torslanda spelade smånätt - men här var vi det aggressivare laget. Freja gjorde första målet(en?) men sedan kom även Judit igång (2 mål?) och vi fick henne att spela lika aggressivt som Jossan. Vi hade allt spel och det var bara otur att Jossan inte fick hålla 0:an. Motståndarmålet kom i slutminuterna då vi slappnade av efter denna frenetiska urladdning.

Match 3 Älvsborg - Näset 1-3 (0-1)
Vår kanske bästa match (eftersom det var mot näst bästa motståndet). Här hade vi flera fina kombinationer på båda kanterna. Vera spelade väldigt stabilt på både back-position och mittfälts-position. Tror att Freja och Mimmi gjorde mål efter fina kombinationer och frispelningar. Judit var mycket nära och kom fri flera gånger. I målet spelade Emma C väldigt bra och var nära att rädda deras mål genom en perfekt utrusning - vilket hon annars gjorde mycket framgångsrikt vid flera andra tillfällen.

Match om 3:e och 4:e pris Väster - Näset 2-0 (1-0)
Här spelade väldigt sömnigt - förmodligen sega efter lunchen - trots att Magnus och jag försökte få igång tjejerna (det kändes bra innan match!?)
Här blev vi bolltittande när Väster klev på med full forcering och tryck framåt. Emma räddade oss flera gånger men på en hörna fick Väster stå omarkerade och enkelt bredsida in 1-0 mot ett passivt Näset-försvar. I paus pratade vi åter om aggressivitet och att hålla positionerna. Mot Väster måste vi trycka till i närkamperna och utnyttja vårt övertag på mittfältet genom att hålla ytterpositionerna och löpa mycket och slå bollar på kanterna.
Det blev bättre i andra halvlek. Emelie och Judit gick in bra i några närkamper - men det måste fler göra. Efter lite passivt försvarsarbete kunde Väster återigen forcera in 2-0. Freja och Mimmi var fria men missade nästan öppet mål och Judit hade skott i stolpen - men närmare kom vi inte.

Summa summarum. 5 bra halvlekar,1 OK halvlek och 2 sömniga halvlekar av totalt 8. Vi måste tagga till på morgonen och efter lunch så vinner vi en sådan här Cup.