Header n sets sk

Historik

Klubbens historik


Näsets SK bildades den 20 April 1953. Mycket har hänt i samhällsutvecklingen under de 70 år föreningen har funnits men en sak som bestått under föreningens alla år är att Näsets SK alltid haft en viktig betydelse för för oss som bor i denna del av Göteborg.

Klubben har sedan starten vuxit kraftigt och är idag en av Göteborgs större ungdomsföreningar och vi är extra stolta över att vi idag är stora på både pojk- och flicksidan.Olle Hermansson, Lennart Karlsson m fl la ned mycket tid och kraft för att få igång föreningen och vi har dem att tacka att föreningen i år upplever sitt 60 års jubileum.Från början bestod klubben av både en fotbollssektion och en bandysektion men numera har vi endast fotboll kvar som verksamhet i klubben.Lennart Karlsson, Lennart Persson med fl var de som såg till att vår första klubbstuga stod klar att använda 1977.1998 vann vårt A-lag div 4 och det är så här långt vår bästa prestation vad gäller vårt herrlag fotbollsmässigt.

1999 vann vårt damlag div 3 och det är så här långt vår bästa prestation vad gäller vårt damlag fotbollsmässigt.

1995 gick vårt F82-lag till semifinal i Gothia cup och slutade som 3:a.

2006 gick vårt P92-lag till semifinal i Gothia cup och slutade som 3:a.

2008 gick vårt F96-lag till semifinal i Gothia cup och slutade som 3:a.

Ska bli kul att se vem av våra lag som blir först med att vinna Gothia cup!1997 blev Christina Lundholm, vår första egenfostrade Näset-spelare som blev uttagen i landslaget (F17).

2007 fick sedan klubben fram sin första egenfostrade landslagskille då David Johansson blev uttagen i pojklandslaget (P16).

2012 skrev Joakim Edström, fotbollsuppfostrad i Näsets SK, kontrakt med GAIS och gjorde allsvensk debut.En annan person som betytt mycket för klubben är Hans Hellgren som under 28 år (1980-2008) varit alltid ifrån lagledare till kanslist i klubben.Tomas Carlsson, Michael Johansson, Roger Elmerson m fl var de som i sin tur såg till att vi under året, 2007, kunde inviga vår nya klubbstuga.2008 kunde vi inviga vår nya 7-manna konstgräsplan, Stavdal Arena, ämnad för våra ungdomar. Klubben vill tacka sponsorerna och vår ungdomssektion med Kenth Ohlsson i spetsen som varit drivande i arbetet med att förverkliga en konstgräsplan för våra ungdomar.2012 bestämde sig klubben även för att anlägga en 3-manna och 5-manna konstgräsplan för våra allra yngsta ungdomar. Kenth Ohlsson och ungdomslagen i klubben var återigen de som drev projektet och som tillsammans med berörda sponsorer såg till att vi idag har en av Göteborgs bästa anläggningar. Vi är ex först ut i Göteborg med en 3-mannaplan med fast sarg.Den nya klubbstugan, våra nya konstgräsplaner och de satsningar som görs i området kring Åkeredsvallen ska vara plattformen för vår fortsatta utveckling. Vi fortsätter vår satsning på ungdomarna i området som gör att vi kommer ta ytterligare steg i vår fortsatta utveckling där målet är att fortsätta vara en av Göteborgs största fotbollsklubbar./Styrelsen Näsets SK

Md yuncture logo
Md nordic wellness logo 388x201px dec2021
Md hammarviken cmyk logo platt medium 58184af0e3882
Md dunross web
Md ica supermarket akered
Md teamsportia 2radig cmyk
Md logga silver med tagline
Md bjornerods vit bakgrund 1502
Md logo fj
Vi hjälper dig med familjejuridiken
Md download  1
Md bra group svart platta v1
Md serneke group
Md arno
Md logo 6
Md gigi vektor txt
Md rf sisu vastra gotaland horizontal color pos rgb 2019
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub