Föreningsdomare
Header n sets sk

Välkommen till Näsets SKs sida för domare!

Publicerad 2021-05-05 12:59
Nedan får ledare dels information om administration av domare 7-7, 9-9 och 11-11, dels instruktion för hur 7-7 ska boka domare. Det är enbart för 7-7 som domare ska bokas.

Välkommen till Näsets SKs sida för domare!

Nedan får ledare dels information om administration av domare 7-7, 9-9 och 11-11, dels instruktion för hur 7-7 ska boka domare. Det är enbart för 7-7 som domare ska bokas.

Därefter följer information till dig som är föreningsdomare och dömer 7-7. Förbundsdomare dömer 9-9 och 11-11.

Under denna klickbara länk till FOGIS finns AKTUELLA SERIEMATCHER PÅ HEMMAPLAN.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Så här fungerar administrationen av våra domare:

FÖR LEDARE 9-9 OCH 11-11

- Tillsättning av domare sker av Göteborgs fotbollförbund. Utbetalning av arvode hanteras digitalt via FOGIS.

- Föreningsutvecklare ansvarar för attest av genomförda matcher. Kassör ansvarar för utbetalning av arvode.

- Du som ledare skall således ej ta emot handskrivna kvitton från domare.

FÖR LEDARE 7-7

- Ledare mailar kansliet till domare@nasetssk.se vilken domare som har bokats (se instruktioner nedan) för att döma seriematchen samt matchuppgifter såsom plan, datum, tid och motståndare.

- Du som ledare skall ej ta emot handskrivna kvitton från domare. Kassör ansvarar för utbetalning av arvode.

- Om föreningsdomare även används för icke seriematcher är det viktigt att på samma sätt maila kansliet uppgifter till domare@nasetssk.se.

- Ledare meddelar domare om matchen blir inställd/flyttad och kansliet till domare@nasetssk.se. Om detta inte skett ersätts domaren av laget.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Så här fungerar bokningen av våra föreningsdomare 7-7:

FÖR LEDARE 7-7

Föreningsdomare bokas antingen direkt av dig som ledare, se kontaktuppgifter på Näsets SKs hemsida under fliken Föreningsdomare och Gruppen, eller via Instagramkontot nasetsskdomare.

Hantering av Instagramkontot: För att kunna boka via Instagram behöver du som är ansvarig för domarbokning i ditt lag bli admin för instagramkontot. Kontakta i god tid Näsets SKs föreningsutvecklare via mail för att få användarnamn och lösenord. Hantera uppgifterna varsamt! Observera att du inte ska hantera följarförfrågningar på detta konto, det hanterar Näsets SKs föreningsutvecklare. Gå in på ditt eget Instagramkonto och tryck på pilen intill ditt kontonamn, välj alternativet "Lägg till konto" därefter "Logga in på befintligt konto" och följ sedan instruktionerna. Därefter kan du posta inlägg med förfrågan om att döma ditt lags match. Matchen ska vara i närtid, det vill säga inte längre bort än en vecka. Inlägget ska vara tydligt med bild och information om laget, motståndarna, spelformen, datum, tid och plats.

De som har behörighet att vara föreningsdomare har uppmanats att följa Instagramkontot för att få chans att döma matcher. I kommentarerna under ditt inlägg svarar de föreningsdomare som kan och vill döma den matchen. Du svarar då och bekräftar uppdraget. Därmed har du och föreningsdomaren ingått en överenskommelse.

Innan match: Stäm av med domaren eventuella frågor kring regelverk eller annat samt att klocka och visselpipa finns. Hjälp till, om det behövs, i kontakter med andra lagets ledare eller föräldrar för att främja en positiv matchmiljö.
Under match: Stötta domaren i sitt uppdrag.
Efter match: Tacka domaren. Har du beröm – låt alla höra det. Har du konstruktiv kritik – låt enbart domaren höra det. Tänk på att det är våra egna ungdomar vi utvecklar tillsammans!

FÖR FÖRENINGSDOMARE 7-7
Förfrågan att döma match kommer via direktförfrågningar från ledare eller via Instagramkontot nasetskdomare. Kontakta Näsets SK föreningsutvecklare för att följa Instagramkontot och få möjlighet att tacka ja till en domarförfrågan. OBS! Du behöver också trycka gilla på inlägget även om du inte kan döma så att ledaren inte tar direktkontakt med dig i tron att du inte har sett inlägget.

När du har tacka ja till att döma en match, lägg in den i din kalender (eller motsvarande) så att du inte glömmer bort tiden! Skulle du få förhinder kontakta lagets ledare så snart som möjligt.

Läs på om regelverket för 7-7 och ta med visselpipa/klocka. Väst tilldelas från ledare, som också är ansvarig för dig under matchen.

Om ledaren har meddelat kansliet att du dömer matchen, registreras detta av kansliet hos www.domarkvitto.se. Då sker följande:

- Ett par timmar innan match kommer det en påminnelse via SMS till dig.
- Klarmarkera matchen via notiserna som kommer via SMS/epost. Viktigt att INTE klarmarkera matchen om den t. ex. har blivit inställd.

Betalning sker genom att kansliet betalar ut arvode en gång i veckan till det kontonummer som du har angivet. Föreningsdomare ersätts av klubben med 120 kronor per match. Är det två föreningsdomare vid stor 7 mot 7 ersätts de med 80 kronor var per match.

Lycka till!

Md hammarviken cmyk logo platt medium 58184af0e3882
Md dunross web
Md ica supermarket akered
Md teamsportia 2radig cmyk
Md logga silver med tagline
Md bjornerods vit bakgrund 1502
Md huski   logo 2020
Md logo fj
Vi hjälper dig med familjejuridiken
Md download  1
Md bra group svart platta v1
Md serneke group
Md download
Md arno
Md logo 6
Md gigi vektor txt
Md rf sisu vastra gotaland horizontal color pos rgb 2019
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub