Försäsong hittills

Publicerad 2019-02-06 14:49
20180603 175812
Säsongen har startat igång och vi har hunnit med både matcher och träningar

10 pass på 11 dagar fick inleda 2019. Tufft schema där vi redan första veckan av 2019 års träningssäsong drog igång matchandet igen då vi ställdes mot ett mycket bra IFK Göteborg. En tuff genomkörare där vi efter 4 iinledande träningspass ställdes mot IFK Göteborg på fredagen. En tuff motståndare med blandade prestationer och tidigt på säsongen så lyckades vi inte att komma upp i den nivå vi önskade. Bra för oss att få matcha mot bra motstånd och förbereda oss inför 2019 års säsong även om vi hade en tuff match. Vi fick "luftat" 20 spelare i matchen.

Fokus under försäsongen ligger på förberedande träning och de första fyra veckorna har innehållit inte minst 3 fysträningar per vecka för att under februari och mars ligga på 2 pass i veckan och vi ökar då samtidigt mängden fotbollspass.

Söndagen den 3/2 spelade vi hemma mot Örgryte IS en träningsmatch där vi efter 2 bra halvlekar gjorde en klart godkänd match. Slutresultatet skrevs till 2-2 efter att vår debutant Marcus Fryklund kvitterade till 1-1 med ett fint mål med ett avslut från långt håll. Målformen håller även i sig för vår numera notoriske målskytt Noah Wadell som denna gång kvitterade till 2-2 på straff i andra halvlek där vi spelade med 10 man efter att Edvin Bishop blivit utvisad i slutet av första halvlek. Totalt "luftades" 19 spelare i årets andra träningsmatch inklusive ett par provspelare. Framförallt så är vi nöjda med vår offensiv där vi lyckas jobba med att hitta rättvända spelare sista 3:e delen samt vårt uppbyggnadsspel ifrån egen planhalva. Den defensiva prägeln vad gäller överflytt och centrering fungerade på ett bra sätt precis som vårt kollektiva försvarsspel överlag.

Närmast väntar sportlovet där vi har 3 träningar före ligacupen drar igång Söndag 17/2 klockan 12:00 borta mot Varberg BoIS.