Publicerad 2018-04-15 19:58
20180415 132837
Det blev förlust mot Ängelholm i seriepremiären

U17: Förlust i premiären mot Ängelholm

Tidigare idag inledde U17 årets seriespel med bortamatch mot Ängelholms FF. I en första halvlek där vi hann med att missa en straff och ett par bra lägen före Ängelholm gör 1-0 efter en retur på frispark i matchminut 39. En första halvlek som för övrigt inte bjöd på något större offensivt spel ifrån något av lagen utan ett bra defensivt arbete hos både oss och motståndare gör att det inte blir några fler farligheter under första halvlek.

Till andra halvlek så kommer vi ut med mycket mer energi och aggressivitet och vi får fler bollvinster. Vi skapar tillräckligt mycket med målchanser för att kunna kvittera motståndarnas ledning och flera gånger får Ängelholms målvakt göra kvalificerade ingripanden. Ängelholm sticker emellan och testar oss vid ett par tillfällen men vi kan avvärja genom bra målvaktsspel av Alex samt bra försvarsspel. 2-0 kommer dock när Ängeholm lyckas ställa om och även denna gång slår de in en retur efter räddning av Alex och 2-0 ett faktum. I matchens sista minut så gör Ängelholm även 3-0.

"En klart bättre offensiv insats i andra halvlek där vi behöver bli effektivare och mer rejäla i avslutsfasen. Vi har några riktigt fina anfall och lägen för att både kvittera och ta ledningen i matchen säger David Eklöf".

"Defensivt jobbar vi bra kollektivt och får till pressen och överflyttning och centrering på ett mycket bra sätt". När vi trycker fram i slutet av matchen så åker vi på ett par mål i omställningsfasen men i övrigt en klart godkänd insats defensivt säger Viktor Fredeus".

Nästa uppgift i U17 Div 1 Södra Götaland är på söndag 22/4 då vi tar emot IF Lödde klockan 16:00 på Ruddalen Arena!