Dam
Header n sets sk

Vinst i sista seriematchen

Publicerad 2016-09-25 20:06

Ett returmöte mot GFF skulle avgöra hur säsongen slutade och kanske hur nästa år blir. En åttonde plats i tabellen stod på spel och närmre en chans att stanna kvar i divison 2. I och med fotbollsförbundets nya seriesystem nästa år stod det klart att dem sju bästa lagen i serien är klara att fortsätta spela i samma division medan resterande hoppar ner till division 3. Dock finns det en chans att förena sig med resterande lag i division 2 om man hamnar bland dem bästa åttorna i förhållande till poäng och målskillnad. Ännu är det oklart hur många olika division-2 serier som är inblandade, men vi väntar ivrigt på ett besked. Med det sagt var 3 poäng ett måste för att gå om Göteborgs Studenter, som även dem hade en avgörande match idag mot GDFF.

I tisdags spelade vi borta på Majvallen mot ett ganska "nytt" GFF som vi alltså inte spelade mot i våras. GFF låg då och ligger fortfarande på en säker fjärde plats och hade egentligen inget att spela om, förutom ett bra avslut på säsongen förstås. En omvälvande match slutade ganska rättvist 1-1 efter några skakande slutminuter. Kähönen stänkte in ett mål på straff strax efter GFF tagit ledningen på tilläggstid. Inför mötet idag hade vi ganska bra koll på våra motståndare och hade definitivt en fördel att spela på hemmaplan med naturgräs istället för konstgräset som finns på Majvallen.

Ett stabilt Näset sparkar igång första halvlek och visar vägen första delen av matchen. GFF kommer däremot in i matchen efter ett tag och sätter press på backarna med sina snabba anfallare. Det är till synes tungt underlag idag för bägge lagen och kampen är avgörande. När domaren blåser av första halvlek känner vi att vi har något på gång. Vi har varit nära flera gånger och känner oss energifulla och motiverade att fortsätta andra halvlek.

När vi efter 20 minuter gör ett mål som dessvärre är offside-blåst, märker vi att vi kan om vi vill. Det dröjer inte länge tills Sampson nickar in ledningsmålet efter ett briljant inlägg av Svedung. Men det var inte bara en assist hon skulle stå för. Med ca 20 minuter kvar att spela gör Svedung ett eget konstnummer och rullar in bollen vid bortre stolpen. Resultatet står sig trots att vi stundtals bjuder på lite för mycket. Anmärkningsvärt att Franzén gör det extra svårt för GFF mellan stolparna.

Det var fruktansvärt kul att se hur duktiga vi är när vi tar fram viljan och kämparglöden. Trots en lägre placering i tabellen jämfört med vår ambition gjorde vi det bästa av situationen efter ett turbulent fotbollsår med få spelare och låg träningsnärvaro. Det har även varit en del motvind och ren otur som inte gjort saken bättre. Nu håller vi tummarna för att vi får fortsätta spela i division 2 nästa år och bygger vidare tills nästa säsong.

GDFF vann sin match mot Göteborgs Studenter och med vår 2-0 vinst mot GFF stod det alltså klart att vi hamnar på plats nummer 8 i årets seriespel.

Ett stort tack till våra alldeles egna F-08 som idag agerade hejaklack och stöttade oss. Ni är grymma!