Vinst mot Skövde AIK

Publicerad 2019-06-18 11:59
20180603 175812
Vinst med hela 7-2

Det blev vinst i söndagens bortamatch mot Skövde AIK med hela 7-2 (2-2) efter 5 mål i andra halvlek. På lillegårdens gräsplan så inledde vi första halvlek med stort bollinnehav men där Skövde AIK redan i matchminut 4 kunde ta ledningen efter en omställning och ett fint avslut. 1-0 ett faktum. I övrigt präglades första halvlek av ett stort bollinnehav för vår del där vi etablerar spel både vår första tredjedel men framförallt på offensiv planhalva i spelyta 2 och emellanåt spelyta 3. Hannes kvitterar i matchminut 9 och ger oss även ledningen i matchminut 17 efter att vi fått effekt av den emellanåt höga pressen. Skövde AIK ska dock komma till och kvittera vilket leder till 2-2 i halvtid.

Till andra halvlek gör vi några förändringar som omgående ger effekt och vi kan efter ca 20 minuter in i andra halvlek ta ledningen med 3-2, återigen genom Hannes. Efter detta fortsätter vi att spela fin fotboll och framförallt hota med mer fart och kombinationer i anfallsspelet som leder till att vi tillslut vinner med 7-2. Noterbart är att vi fortsätter producera mycket mål. Totalt 31 mål på 9 matcher. Noterbart är också att Hannes gör hela 5 mål!!!!

Segern gör också att vi åter är i serieledning med 3 poäng före Gais som dock har en match mindre spelad. 1 match återstår för oss före uppehållet. Torsdag 27/6 spelar vi borta mot IFK Mariestad klockan 19:00.