Vinst borta mot IFK Mariestad

Publicerad 2019-06-30 13:11
20190627 205622
Vinst i vårens sista match

Borta mot IFK Mariestad spelade vårens tionde seriematch när IFK Mariestad stod för motståndet. Ett lag som vi i premiäromgången i april vann mot med 6-1 (4-0) på Ruddalen efter att Hannes gjort ett hattrick första halvlek. IFK som spelat upp sig sedan dess och blandannat vunnit hemma mot Gais med 1-0 samt tagit 4 poäng på de 3 senaste matcherna inför vår drabbning.

En härlig sommarkväll på fina Lekevi IP. En första halvlek där vi tillåts ha mycket boll och stundtals hittar många fina kombinationer framförallt centralt. Vi nyttjar också våra ytterbackar på ett bra sätt där vi framförallt under första delen av halvleken kommer runt med Elliot ett flertal gånger utan att riktigt få till det inne i box. Under andra halvan av första halvlek börjar vi också nyttja Persson mer och mer på högerkanten. Det ska dock dröja ända till 43e minuten innan vi lyckas spräcka målnollan. Efter en av många fina hörnor ifrån Moberg så kan Hannes efter en tilltrasslad situation peta in bollen i öppet mål och vi går till pausvila med ledning 1-0. IFK är farliga i sina omställningar och hotar stundtals på ett farligt sätt i första halvlek.

Andra halvlek hinner knappt starta före vi skapar några riktigt bra målchanser efter fint anfallsspel. Noah är så när att göra 2-0, Elliot får ett bra läge samt Edvin som nästan får in bollen efter hörna men 1-0 fortsätter att stå sig. Efter ett tag börjar IFK att flytta upp positionerna alltmer och skapar också några riktigt bra målchanser där Lukas blandannat räddar ett friläge. IFK fortsätter att skapa några chanser men Lukas agerar stabilt i målet. Vi skapar fler chanser utifrån omställningar och kan tillslut avgöra i matchens slutskede när Abbe tar sig förbi sin bevakning och träffar stolpen där Hannes dyker upp på returen och rakar in sitt andra och lagets andra mål för dagen.

###
Segern var årets 7e seger och laget är därmed i delad serieledning med Gais på 22 poäng inför höstens avslutande seriespel. Totalt har laget producerat hela 33 mål framåt och är med det seriens målgladaste lag. Detta var också lagets första match utan instäppt mål. Noterbart är också att flera spelare gjorde sina första minuter mot IFK vilket innebär att hela 26 spelare nu varit med under seriespelet.

###
Närmast väntar ett välförtjänt uppehåll innan vi drar igång igen med träningar söndag den 14/7 inför Dana Cup Hjörring som går av stapeln under vecka 30.