Stark seger borta mot Varberg BoIS

Publicerad 2018-05-13 10:21
Varberg borta
Första vinsten borta mot Varbergs BoIS

Inför mycket publik och en härligt grön matta på Håstens IP i Varberg så bärgade vi årets första 3-poängare efter att debutanten Lucas Miocic avgjort med sitt 2-1 mål i matchminut 88!!

Vi startar matchen på ett bra sätt och försöker att variera både kortare och längre uppspel centralt och på våra kanter. Vi lyckas flertalet gånger under första halvlek att "såga" oss igenom till spelyta 3 där vi nästan får till ett första mål. Spelet jämnar sedan ut sig och Varberg flyttar upp sitt spel något och kommer ofta runt på våra kanter med ett antal inlägg som vi kontrollerar på ett bra sätt. I matchminut 28 får vi en frispark strax utanför straffområdet när Alex Popa blir fälld. Lucas Miocic tar hand om frisparken och med en väl placerad frispark så tar vi ledningen med 1-0. Målet står sig halvleken ut och lednng i paus med 1-0.

Andra halvlek startar vi på ett bra sätt och vi genomför vår matchplan bra. Varberg flyttar upp sitt spel ytterligare efter ca 20 minuter i andra halvlek och spelar en fin fotboll som gör det svårt för oss och mycket välförjänt kommer kvitteringen i matchminut 83 när ett inlägg från höger söker sig på bortre ytan på vänsterkanten där Varberg får utdelning och 1-1 är ett faktum. Ett jobbigt mål för oss och Varberg får momentum och är väldigt nära att i anfallet efter göra 2-1. Istället ställer vi om och William gör en fin individuell prestation på vänsterkanten och får in ett inlägg som det blir retur på och där står matchvinnaren Lucas Miocic och kan enkelt peta in 2-1 till oss.

Ett härligt mål och en väldigt skön seger mot ett starkt Varbergs BoIS. Nu jobbar vi vidare och tar emot Norrby IF på Ruddalen på söndag 20/5 klockan 16:00!!