Stabil insats bärgade 3 poäng

Publicerad 2018-09-17 08:58
Berga 3
Vinst borta mot IFK Berga

Efter en tidig avresa på söndagsmorgongen så gav vi oss ut på planen på en för dagen fin gräsmatta i Kalmar för match mot IFK Berga. Vi startar matchen piggt och skapar ganska omgående ett par bra lägen där vi avslutar utifrån utan att lyckas. I matchminut 12 så driver Erik C V upp bollen på högerkanten och slår bollen i djupled där Lucas löper sig fri och distinkt kan sätta dit 1-0 för oss. Sedan följer en bra period med mycket bollinnehav där vi tillåts äga en hel del boll och också är aggressiva i vårt presspel och bra i den direkta återerövringen. Detta resulterar i att vi skapar ytterligare chanser och har bud på några mål. Berga sticker emellanåt upp men Samuel som för dagen håller nollan agerar stabilt i målet och avstyrer situationerna. Precis före halvtidsvila får vi en frispark strax utanför straffområdet efter att Dante blivit fälld. Lucas tar hand om frisparken och mycket läckert placerar han in 2-0 till oss otagbart för målvakten.

Andra halvlek rivstartar och det dröjer inte mer än 40 seknder före Dante tar sig igenom och helt fri med målvakten kan göra 3-0 till oss. Andra halvlek bjuder på en hel del chanser åt bägge håll då spelet öppnar upp sig och bägge lagen bjuds på omställningar. Vi kan tillslut punktera matchen genom att göra 4-0, återigen genom Dante som blir fint frispelad av Sebastian. En härlig seger som vi tar med oss tillbaka till Göteborg och laddar för nya tag då BK Olympic kommer på besök för match på söndag.

IFK Berga - Utsiktens BK/Näsets SK 0-4 (0-2)
0-1 12 min Lucas Miocic
0-2 45 min Lucas Miocic
0-3 46 min Dante Scolieri
0-4 53 min Dante Scolieri