Säker vinst borta mot Älvsborg

Publicerad 2019-06-04 09:49
Screenshot 20190604 093401 instagram
Vinst i västderbyt mot Älvsborg

U17 tog hem västderbyt borta mot Älvsborg efter vinst med 3-2 (2-1). En match som präglades av mycket kamp och lite skönspel denna dag. Ledningen kom efter att Abbe rivits ned i straffområdet av Älvsborgs målvakt och en straff som fint förvaltas av Hannes. Det dröjer inte många minuter tills vi gör 2-0 efter en fin spelvändning från mittfältet till Junco på högersidan som slår ett fint inlägg mellan motståndarnas mittbackar där Abbe kyligt tar emot och lobbar över målvakten, 2-0 ett faktum. Klart rättvist så långt och vi har bud på fler mål. I slutet av första halvlek kan Älvsborg reducera efter att dom på omställning fint gör 1-2. Ett resultat som står sig till paus.

Andra halvlek hinner knappt starta före Älvsborg återigen efter en lång boll kan ta hand om andraboll och sätta dit 2-2. Även andra halvlek blir det mycket kamp och bägge lagen ställer om på varandra och skapar några halvbra lägen. Vi kan dock avgöra i minut 82 då vi sliter oss loss på högerkanten och hittar ett inspel till Hannes som kan raka in sitt andra och lagets tredje mål för dagen. Vi är sedan närmaste att göra mål men både målvakt och målställning står i vägen. En härlig derbyvinst efter ett klart övertag där vi tillslut rättvist kan avgöra i slutet av matchen. Fortsatt serieledning och ny match på söndag då vi tar emot Gais på Åkeredsvallens gräs klockan 13.