3-0 på ett soligt Åkered

Publicerad 2018-06-05 10:55
20180603 143311
Vinst hemma mot IFK Berga

I söndags tog vi en stabil vinst hemma mot IFK Berga ifrån Kalmar med 3-0 efter att samtliga mål gjorts i andra halvlek.

På ett soligt och varmt Åkered så inleds matchen i ett ganska högt tempo där bägge lagen skapar några halvchanser och närmast är IFK Berga efter 5 minuter när de med ett inlägg träffar ribbans underkant och ut. Vi tar över lite mer under slutdelen av första halvlek efter att vi justerat våra positioner något och skapar också en del målchanser men 0-0 står sig till halvtid.

Andra halvlek startar vi mycket positivt och har ett stort bollinnehav som också ger oss ledningen i matchminut 53 när Lucas efter en fin löpning och fin framspelning av Jonte skapar ett friläge och Lucas rullar in bollen under målvakten. Vi fortsätter att ha ett stort bollinnehav och skapar flera chanser för att göra 2-0 men målen kommer i slutet av matchen istället när Wille slår in ett friläge efter ett fint instick av Popa. Bara 3 minuter senare bjuder Noah på en delikatess när han slår en hörna rakt in i bortre burgaveln. 3-0 ett faktum och en stark insats av laget som studsar tillbaka efter förlusten mot Öster i senaste omgången.

Laget går in i ett hårt matchande och redan imorgon onsdag väntar ny match när vi åker till Löddeköpinge för match mot IF Lödde. På lördag spelar vi borta mot BK Olympic ifrån Malmö!!

1-0 Lucas Miocic (Jonathan Abelsson)
2-0 William Nömme (Alexandru Popa)
3-0 Noah Wadell (utan ass)