Header n sets sk

Nyheter kring Damtruppen

Publicerad 2018-02-04 17:00
Det har ställts många frågor kring framtiden för Näsets SK Damsatsning. Damerna som kämpat sig upp till Div. 2 lämnade plötsligt divisionen och försvann. Samtidigt går det rykten kring sammanslagning med Väster. Vad är det om gäller och hur ser framtiden ut för våra damer och damjuniorer?

Det har ställts många frågor kring framtiden för Näsets SK Damsatsning. Damerna som kämpat sig upp till Div. 2 lämnade plötsligt divisionen och försvann. Samtidigt går det rykten kring sammanslagning med Väster. Vad är det om gäller och hur ser framtiden ut för våra damer och damjuniorer?

Mattias Bandi är ansvarig för damfotbollen i Näsets SK

Vad är anledningarna till att Näsets SK damer startar om i div 4?

Förra året var tufft för Näsets SK Dam. Flertalet spelare lämnade den redan tunna truppen strax före seriestart, lite senare lämnade även den dåvarande ledarstaben. Vi försökte då att hålla laget igång med hjälp av våra juniorer och F15 spelare. Vi märkte ganska snart att det skulle bli alldeles för påfrestande att dubbla/trippla matchspel i olika åldrar. Skaderisken för dessa tjejer alldeles för hög och vi tog beslutet att under våren dra oss ur div 2, vilket vi idag kan säga att vi inte ångrar.

Sedan ngr år tillbaka har Näset samarbetat med Väster på juniorsidan. I år utökas samarbetet till att även gälla damlaget som kommer heta Näset-Väster. Anledningarna till att vi har ett samarbete är enkla. Det finns inte underlag i de äldre åldrarna att ha två separata junior/damverksamheter lokaliserade så nära varandra. Och genom samarbete ges också bättre tränings och utvecklingsmöjligheter för våra tjejer.

Hur ser då satsningen ut på damsidan?

Vi har idag en ung junior och damtrupp, ca 35 spelare där de flesta är födda 00 eller senare. I år har vi strukturerat upp tränarorganisationen och är idag totalt 9 ledare involverade, däribland målvaktstränare och fystränare. En sådan uppställning är inte vanligt för juniorfotboll på tjejsidan.

Vi tränar 4 ggr i veckan och kommer i år att spela både i olika juniorserier men också, som sagt starta om damlaget i div 4. Med flera olika lag på olika nivåer möjliggör vi att man får spela på rätt nivå, vilket vi tror får tjejerna att fortsatta med sin idrott.

Hur ser era planer ut för säsongen?

Vi kommer att inleda våra träningsmatcher under slutet av februari, för att sedan åka på träningsläger i mitten av mars. Sedan är det snart dags för seriepremiärer, vilka givetvis är väldigt efterlängtade, speciellt nu i vintermörkret.

Var kommer ni spela era matcher?

Vi kommer att hålla till på både Önnered och Åkeredsvallen med alla våra tre lag och vi spelar i svarta tröjor med båda klubbmärkena på.

-Hoppas vi syns på våra matcher!

Patrik Malmer / Mattias Bandi
Md yuncture logo
Md nordic wellness logo 388x201px dec2021
Md hammarviken cmyk logo platt medium 58184af0e3882
Md dunross web
Md ica supermarket akered
Md teamsportia 2radig cmyk
Md logga silver med tagline
Md bjornerods vit bakgrund 1502
Md huski   logo 2020
Md logo fj
Vi hjälper dig med familjejuridiken
Md download  1
Md bra group svart platta v1
Md serneke group
Md download
Md arno
Md logo 6
Md gigi vektor txt
Md rf sisu vastra gotaland horizontal color pos rgb 2019
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub