Header n sets sk

Ny stjärna till Akademin

Publicerad 2018-01-26 13:09
Md 6529514
Vi fortsätter att ta steg i akademin

Utsiktens BK:s och Näsets SK:s gemensamma akademi har tagit ytterligare ett steg framåt. Det är något som märks på intresset utifrån, som känns i arbetet och något som också bevisades under onsdagen då Hans Lindbom från Svensk Elitfotboll och Tipselit besökte Ruddalen för den årliga utvärderingen.

Totalt 817 poäng och en ökning till två stjärnor!

"Det känns givetvis jättebra" myser Mikael Hedlund, sportslig koordinator hos Utsikten. "Det har varit ett stort arbete att sy ihop allt till en enhet men gårdagens möte gav oss ett kvitto på att vi är framme där vi vill vara efter tre år."

Akademiarbetet inleddes på allvar 2015 då Utsikten tog klivet upp i Superettan. Utsikten och Näset inledde ett samarbete och har under åren vässat upplägget.

Åkeredsvallen och Ruddalen är västra Göteborgs största och modernaste anläggningar för fotboll och kärnan i verksamheten med sina totalt sex fullstora fotbollsplaner och flera mindre ytor. Här syr klubbarna ihop bredd med elit.

Tydliga visioner, mål och utbildningsplaner för utespelare och målvakter finns på plats likväl som en gemensam spelidé hos elitgrupperna U17, U19, U21 och A lag.

Utvecklingen fortsätter – nytt lag anmält
Inför 2018 har akademin också anmält ett lag i P16 Göteborg (P2002) som kommer att spela i högsta serien. Ett steg för att stärka utvecklingen av spelare, och för att skapa förutsättningar och en tydligare väg in i U17 truppen.

Näsets gedigna ungdomsverksamhet är en stark grund och säkerställer att akademin nu har lag i samtliga åldersklasser.

David Eklöf, är Näsets ansvarige i akademiarbetet, säger så här;

"Det är kul att ha varit med på resan, och se utvecklingen. Vi tar små steg hela tiden. Nu har vi all dokumentation på plats, vi har ett upplägg och ett tydligt arbetssätt att luta oss mot och de två stjärnorna är beviset på det. "

Mikael Hedlund fyller i;

"Vi kan självklart utveckla det ytterligare och plocka poäng här och var men den stora utvecklingen för oss nu är egentligen att producera spelare till vårt A lag, och till svensk fotboll."

Md yuncture logo
Md nordic wellness logo 388x201px dec2021
Md hammarviken cmyk logo platt medium 58184af0e3882
Md dunross web
Md ica supermarket akered
Md teamsportia 2radig cmyk
Md logga silver med tagline
Md bjornerods vit bakgrund 1502
Md logo fj
Vi hjälper dig med familjejuridiken
Md download  1
Md bra group svart platta v1
Md serneke group
Md arno
Md logo 6
Md gigi vektor txt
Md rf sisu vastra gotaland horizontal color pos rgb 2019
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub