Header n sets sk

Akademin fortsätter att ta kliv framåt

Publicerad 2019-01-17 16:59
Img 12031
Akademin fortsätter att ta kliv framåt

Certifieringen av 2018 års verksamhet är klar och efter onsdagens möte med SEF och dess representant Hans Lindbom står det klart att akademin tar nya kliv framåt.

Resultatet i år är 1109 poäng vilket betyder att man nu är och snuddar vid en tredje stjärna. 91 poäng saknades.

"Ett roligt kvitto på att vi gör något bra! Huvudmålet för oss att utbilda goda människor och bra fotbollsspelare men just stjärnorna blir ytterligare en drivkraft för oss som jobbar med det här dagligen" säger Utsiktens sportslige koordinator Mikael Hedlund som även är akademichef.

Utvecklingschef är David Eklöf, som är Näsets SK:s drivande kraft på Åkeredsvallen där den stora delen av akademin finns med lag i samtliga åldersgrupper på såväl pojk som flicksidan.

"Kul att se hur vi fortsätter få poäng och jobbar vidare med utvecklingen av våra ledare i våra lag. Kontinuitet bland ledarna är ett av nyckelorden för att bibehålla de många och stora grupper vi har i våra yngre lag och att ledare vill vidareutvecklas i föreningarna" säger David och fortsätter;

"Att vi höjer utbildningsnivån på ledarna höjer också nivån på våra spelare. Inte minst så väljer många att vara kvar i föreningen då vi kan erbjuda bra träning i våra två föreningar där möjligheterna för både bredd och elit är något unikt i dagens fotboll."

Akademins spelarutbildningsplan och faciliteterna på Ruddalen och Åkeredsvallen är även de två starka områden vilket också certifieringen visar.

"Utvecklingen ligger i att vässa oss utbildningen av spelare ännu mer. Finns områden utanför planen som kost, den fysiska träningen med skador och rehab, helt enkelt tillsätta fler och mer utbildade tränare och specialister i för att öka medvetenheten hos de yngre spelarna för att de skall komma så förberedda som möjligt till vårt A lag. För det är ju det målsättningen; att lyfta egna spelare till Utsiktens A lag och till svensk elitfotboll" säger Hedlund.

"Under förra året debuterade fem spelare med bakgrund i våra akademilag under Stefan Rehn i Division 1 Södra. Och inte bara via korta inhopp, utan de startade matcher och gjorde till och med avgörande mål. Det ger ju oss ett minst lika stort kvitto som stjärnorna!"

Mot nya mål med akademin.

Md yuncture logo
Md nordic wellness logo 388x201px dec2021
Md hammarviken cmyk logo platt medium 58184af0e3882
Md dunross web
Md ica supermarket akered
Md teamsportia 2radig cmyk
Md logga silver med tagline
Md bjornerods vit bakgrund 1502
Md logo fj
Vi hjälper dig med familjejuridiken
Md download  1
Md bra group svart platta v1
Md serneke group
Md arno
Md logo 6
Md gigi vektor txt
Md rf sisu vastra gotaland horizontal color pos rgb 2019
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub