Header n sets sk

Utbildningsplan

Utbildningsplanen är ett verktyg och stöd som tagits fram som utgångspunkt för arbetet inom Utsikten och Näsets akademi.

Fördelarna med en utbildningsplan är flera:
• Grundutbildade spelare
• Enklare att rekrytera och introducera nya ledare
• Bra stöd åt våra ledare
• Tydlighet mot föräldrar, kommun, skola, sponsorer m.fl.

Utbildningen skall ses som ett ramverk för vad som gäller i ungdomsverksamheten. Med utgångspunkt från denna formar sedan våra ledare och tränare den dagliga verksamheten.

Vi strävar efter att ha en kvalitativ tränings- och matchmiljö som är optimal sett till spelarens utveckling. Allt för att bli attraktiva för spelare och ledare i västra Göteborg med omnejd.

GEMENSKAP
Alla ska känna sig välkomna och trivas i vår akademi.
GLÄDJE
En positiv miljö skapar motivation – och positiv inlärning och utveckling.
UTMANINGAR
En ambition om att alltid försöka göra det lilla extra.
KREATIVITET
Attrahera skapande och lärande genom nytänkande.
KVALITÈ
Rätt kompetens och tillräcklig utbildning.

MÅL
Det huvudsakliga målet med vår ungdomsverksamhet är att producera spelare till föreningens A-lag. Det mätbara målet som är satt av föreningens medlemmar är att sett över en längre tidsperiod ska i genomsnitt minst två spelare från de egna leden flyttas upp i A-truppen varje säsong.

SYFTE
Spelarutbildningsplan ska fungera som stöd till alla som är involverade i verksamheten, såväl spelare som ledare. I utbildningsplanen har föreningen slagit fast hur vi vill jobba i olika åldersgrupper och hur vi prioriterar och värderar i olika situationer.

Det är viktigt att ha i minnet att Utsiktens BK är en elitklubb och att verksamheten är uppbyggd därefter. Glädjen ska alltid vara i centrum samtidigt som kvalitet, koncentration och engagemang är hörnstenar i vår verksamhet.

Utbildningsplanen är upprättad för att skapa struktur i utbildningen och med dess hjälp kan vi säkerställa att varje spelare gått igenom samtliga steg av den fotbollsutbildning vi erbjuder. Med en tydlig plan över vad spelare ska lära sig och vilka förväntningar föreningen ställer på tränarna skapas trygghet för båda parter i vetskapen att individens utveckling alltid prioriteras högre än lagets resultat.

Utbildningsplanen bidrar även med tydlighet i föreningens relation med föräldrar, kommun, skola, sponsorer och andra intressenter.

Utsiktens BK har en fotbollskoordinator för att säkerställa att utbildningsplanen omsätts i vår vardagliga verksamhet.

LEDARNAS UTBILDNING
För att säkerställa att fotbollsträningen sker i enlighet med utbildningsplanen krävs att ledare får kontinuerlig fortbildning i dessa olika delar. Detta skrev genom årliga träffar/konferenser inom föreningen under ledning av akademichef och sportslig koordinator.

Våra tränare uppmuntras att gå tränarutbildningar som anordnas av Göteborgs fotbollsförbund och SvFF. Skulle en tränare rekryteras utan tillräcklig utbildningsnivå är det inget hinder.

ÅLDER
Spelarna bedöms inte utifrån sin ålder utan efter hur långt de kommit i sin utveckling fotbollsmässigt, mentalt, fysiskt samt vilken talang de besitter.

5-15 år = breddverksamhet i Näsets SK
16-19 år = U17 och U19 elitverksamhet hos UBK/NSK samt seniorförberedande verksamhet samt att det hos NSK finns breddverksamhet även hos dessa årskullar.

UTBILDNINGSPLAN
Fotbollsutbildningen består av teknik-, taktik-, fys- och mental träning. Den indelningen går igen i all vår verksamhet och genom hela utbildningsplanen.

Frågorna VAD, VARFÖR och HUR är centrala i all vår verksamhet och i utbildningsplanen.

VAD tränar vi?
VARFÖR tränar vi?
HUR tränar vi?

Varje träningstillfälle och match har en karaktär av: Bollbehandling och teknik, spelförståelse i anfallsspel och spelförståelse i försvarsspel.

Akademin arbetar efter en veckoplan som är utformad efter den gällande spelidén.

Färdighetsträningen är utformad efter de tekniska momenten i fotboll. Offensivt såväl som defensivt. Dessa tränas under hela säsongen och justeras efter gruppens totala kvalité såväl som individens.

Spelmomentsträningen går in på de mer taktiska färdigheterna som krävs för att spela enligt föreningens spelidé. Träningen präglas av ett offensivt fokus – ca 75% av all träning vi gör handlar om de offensiva aktionerna. Däremot så innehåller merparten av övningarna försvarsspelare/lagdelar som försvarar.

Spelövningarna har såväl offensivt som defensivt fokus. Vi jobbar över små ytor såväl som stora.

De stora områdena är utarbetade efter föreningens gemensamma spelidé vilken samtliga elitlag inom akademin följer.

• Teknik
• Anfallsspel
• Anfallsspel (Helhet)
• Anfallsspel (Taktik)
• Försvarsspel (Helhet)
• Försvarsspel (Taktik)
• Mental träning
• Fysisk träning
• Målvaktsträning

INDIVIDUELL UTBILDNINGSPLAN
Ansvariga tränare för akademigrupperna upprättar en individuell utbildningsplan för respektive spelare för att säkerställa utvecklingen. Planen innehåller målsättning, utbildning och utveckling av spelarens färdigheter samt lagets taktik, planering av extra träning och individuella samtal.

INDIVIDUELLA SAMTAL
Under säsongen hålls fyra stycken utvecklingssamtal med respektive spelare enligt akademins mall för individuella samtalen. Varje samtal är säsongsbaserat; försäsong (mars-april), vårsäsong (juni-juli), höstsäsong (september-oktober) och eftersäsong (december).

TRÄNINGSGRUPPER
Utsiktens BK har idag A trupp, U19 och ett gemensamt U17 Akademilag ihop med Näsets SK.
Näsets SK har breddtrupper hela vägen från yngsta pojktrupp till U19.

FLYTT MELLAN TRÄNINGSGRUPPER
Utsiktens BK har permanent minst två platser öppna i A truppen för uppflyttning av spelare från U19. Målsättningen är att jobba i en period av (minst) två veckor så att spelaren får en rimlig möjlighet att hitta rätt i den nya miljön.

Vem/vilka spelare som flyttas om bestäms mellan A lagets huvudtränare, klubbens sportslige koordinator och U19:s huvudtränare.

Under vilka kriterier uppflyttningen sker kan variera – kvalitet är en betydande del men även talang, utveckling och position är något av det som vi väger in.

Under träningsperioden prioriteras också dessa spelare när det gäller speltid i klubbens U21-lag.

U19 och U17 jobbar tätt ihop och kontinuerligt ges spelare chansen i få rätt utmaning i en bättre miljö. Närvaro, engagemang, talang och kvalité är egenskaper hos spelarna som vi letar efter. Viss prioritering efter kvalité och position kan ske.

TÄVLINGSVERKSAMHET
Inom akademin strävar vi efter att spela ett så stort antal utvecklande matcher som möjligt. Trots att vi är en elitsatsande akademi är vinna matcher med för stora siffror det viktigaste – akademin satsar på utveckling av spelare och människor.

I akademin strävar vi efter att varje spelare skall få den speltid de behöver för att utvecklas.

I akademin prioriteras spelare som tränar! Fokus och närvaro både fysiskt och mental skapar grunderna för en bra prestation och mycket speltid.

• Träningsnärvaro
• Utförande av träning
• Prestation på träning och match
• Uppförande på och utanför planen

All speltid (och övrig statistik) skall loggas och föras in i akademins gemensamma dokument för uppföljning under individuella samtal etc.

SERIESPEL
Utsikten U19 ska spela på så hög nivå som möjlig. Visionen på sikt är att etablera laget i U19 Allsvenskan.
U17 Akademitrupp skall på sikt vara redo att spela i det nationella seriesystemet.

CUPMATCHER
U19 och U17 spelar varje år distriktsmästerskapet i Göteborg för att få fler antal matcher under säsongen och att träna spelarna i momentet "cupspel". Målsättningen är att vinna turneringen.

U19 och U17 deltar under eftersäsong (november) i Ligacupen och dess slutspel under nästkommande års försäsong (feb-mars). Allt för att få tävlingsmatcher även under vintertid.

INTERNATIONELLA MATCHER
U17 deltar i Gothia Cup under juli månad i B18 klassen.

Akademins ambition på sikt är att flera trupper även reser utomlands för att samla nya erfarenheter i cupspel.

Md hammarviken cmyk logo platt medium 58184af0e3882
Md dunross web
Md ica supermarket akered
Md teamsportia 2radig cmyk
Md logga silver med tagline
Md bjornerods vit bakgrund 1502
Md huski   logo 2020
Md logo fj
Vi hjälper dig med familjejuridiken
Md download  1
Md bra group svart platta v1
Md serneke group
Md download
Md arno
Md logo 6
Md gigi vektor txt
Md rf sisu vastra gotaland horizontal color pos rgb 2019
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub