Header n sets sk

Vår Akademi

VISION

Utsiktens BK/Näsets SK och akademin ska vara ett naturligt val för fotbollstalanger i allmänhet och de från västra Göteborg i synnerhet. Vår akademi har visionen att bli ledande på talangutveckling i alla åldrar.

U19 är en elitgrupp vars mål är att utbilda och förbereda spelare för seniorfotboll – och till föreningens A lag. Laget skall konkurrera med de bästa lagen i Göteborg och på sikt etablera sig i U19 Allsvenskan.

U17 är en nystartad akademitrupp sedan 2017 och U17 ska förbereda spelare för U19s verksamhet. Laget kommer 2018 spela i U17 Div 1 Södra Götaland och tävla på nationell nivå och utbilda duktiga fotbollsspelare till U19.

GEMENSKAP
Alla ska känna sig välkomna och trivas i vår akademi.
GLÄDJE
En positiv miljö skapar motivation – och positiv inlärning och utveckling.
UTMANINGAR
En ambition om att alltid försöka göra det lilla extra.

UTVECKLING

Alla ska ges möjligheten till utveckling på rätt nivå.
KREATIVITET
Attrahera skapande och lärande genom nytänkande.
KVALITÈ
Rätt kompetens och tillräcklig utbildning.

Det huvudsakliga målet med vår ungdomsverksamhet är att producera spelare till föreningens A-lag.

Spelarna skall förberedas och utbildas till att bli seniorspelare på elitnivå. Att genom rätt träning och utbildning redo underlättar bedömning av vilka som skall erbjudas kontrakt med representationslaget.

Under varje säsong så skall tre till fyra spelare träna regelbundet med A truppen.

Det mätbara målet som är satt av föreningens medlemmar är att sett över en längre tidsperiod ska i genomsnitt minst två spelare från de egna leden flyttas upp i A-truppen varje säsong.

Visionen är att i framtiden 50 % av spelarna i Utsiktens A trupp har utbildadats i akademin.

STRATEGI
Seniorförberedande verksamhet i harmoni med A-truppens verksamhet.

U21 ska ge spelarna möjlighet att utvecklas/matchas tillsammans med äldre och mer erfarna spelare. Seniorförberedande verksamhet i enlighet med A-truppens verksamhet. I U21 så skall matchningen tillgodose spelarens behov samt att en prioritering av de mest talangfulla spelarna görs.

U19 ska ge spelarna möjlighet att utvecklas/matchas tillsammans med jämnåriga spelare på likvärdig eller högre utvecklingsnivå. Seniorförberedande verksamhet i enlighet med A-truppens verksamhet. I U19 så skall matchningen tillgodose spelarens behov samt att viss prioritering av de mest talangfulla spelarnas kan bli aktuell.

U17 är förberedande och första steget mot att bli elitspelare i akademin. Här jobbar vi hand i hand med U19:s verksamhet och till stora delar i samma former som Utsiktens seniorverksamhet. I U17 så skall matchningen tillgodose spelarens behov samt att viss prioritering av de mest talangfulla spelarna kan bli aktuell.

Spetsgruppen gör att vi skjuter till extra resurser till i form av extra träning efter/före spelarnas ordinarie träningar samt i talangträningar ihop med Näsets SK.

Utvecklingssamtal skall ske vid 2-4 tillfällen per säsong. Dessa dokumenteras och följs upp kontinuerligt.

Rotationsträning och permanent uppflyttning av spelare sker i samråd mellan den sportslige koordinatorn och lagens tränare. Detta stäms av kontinuerligt.

Vårt mål är att varje match ska spelas mot så jämnt eller lite bättre motstånd för att spelarna ska utvecklas optimalt.

Att vinna eller förlora matcher med stora siffror utvecklar inte spelarna på ett optimalt sätt.

Låneavtal med samarbetsföreningar är ett möjligt steg. Om vi bedömer att det ytterligare skulle förbättra den matchning våra största talanger i föreningen söker vi möjlighet att låna ut dem till olika föreningar för att få seniorerfarenhet.

SPELIDÈ
Samtliga av Akademins elitlag arbetar efter en gemensam spelidé i harmoni med Utsiktens A lag.

Utsiktens BK och Näsets SK vill spela en positiv och offensiv fotboll som utvecklar den individuella spelaren och bygger ett effektivt kollektiv – som skapar målchanser och lockar åskådare till våra arenor.

Det offensiva spelet bygger på eget innehav och mod.

Det defensiva spelet går ut på att vinna boll så högt upp i banan som möjligt.

Spelidén presenteras via teori för grupperna U19/U17 under ledning av A lagets tränare eller föreningens utbildningsansvariga. Finns också i skriftlig form i en officiell version utåt och en mer utförlig inåt.

En spelarutbildningsplan finns och används av ledarna i U19/U17.

Md hammarviken cmyk logo platt medium 58184af0e3882
Md dunross web
Md ica supermarket akered
Md teamsportia 2radig cmyk
Md logga silver med tagline
Md bjornerods vit bakgrund 1502
Md huski   logo 2020
Md logo fj
Vi hjälper dig med familjejuridiken
Md download  1
Md bra group svart platta v1
Md serneke group
Md download
Md arno
Md logo 6
Md gigi vektor txt
Md rf sisu vastra gotaland horizontal color pos rgb 2019
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub